Арт Принт – Bowie / Oh no Love

200 ден990 ден

Илустрацијава ја означува преобрaзбата на нашиот forever-омилен Bowie od Ziggy Stardust во Aladdin Sane, кој тој самиот ке го нарече “Ziggy goes to America”. Приспособена е од една од најпознатите фотографии од David Bowie на Masayoshi Sukita во која тој е облечен во импозантен костим од јапанскиот дизајнер Kansai Yamamoto, инспириран од јапанскиот kabuki театар. Сеуште во ликот на Ziggy и во сред турнеја која му носи светска слава и можност да соработува со неговиот long-time-favourite дизајнер Yamamoto, Bowie го пишува новиот албум Aladdin Sane, а овој костим ке биде само еден дел од наредната “Aladdin Sane” турнеја во 1973 година.

Нашите арт принтови се испринтани со незаменливиот high-end Canon Prograf 1.000 кој користи пигментирани бои (LUCIA PRO) со богат интензитет и трајност над 100 години (без избледување – canon-гаранција), на текстурирана, високо-квалитетна 250 грамска хартија.

Додатни информации

Димензии N/A
size

15 x 20cm, 20 x 25cm, 21 x 29.7, 30 x 40cm, 40 x 50cm

Description

Оценки и коментари

Сѐ уште нема коментари

Остави оценка

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Концепт еПродавница Френкли Арт Принтови - Bowie Ziggy Aladdin Sane Oh no Love 1 Frankly.mk

Арт Принт - Bowie / Oh no Love

Додај во кошничка